Puur Landelijk bvba - logo_print
Puur Landelijk bvba - logo inloggen    registreren
0 producten Puur Landelijk bvba - facebook
Puur Landelijk bvba - home     >   Blog   >   DE BODEM: onze bron des levens.
Puur Landelijk bvba - DE BODEM: onze bron des levens. Het is algemeen geweten dat de gehaltes aan levensnoodzakelijke mineralen in onze voeding drastisch verminderd zijn. Dit is te wijten aan het jarenlange gebruik van kunstmest en pesticiden. Vele huidige grondstalen tonen tekorten aan, zoals het tekort aan zwavel, zink, selenium, koper, kobalt enz. Lava vult deze tekorten aan. Eifelgold lavameel, gewonnen in het Duitse Eifelgebied, is een fijngemalen gesteente. Hoofdbestanddeel van lava is kiezelzuur; rijk aan silicium, calcium, magnesium en sporenelementen. Dit zuivere en energievolle natuurprodukt is uitermate geschikt als bodemverbetering voor een gezonde bodem. Alle sporenelementen, belangrijk voor plant-dier en mens, zijn overvloedig aanwezig in Eifelgold lavameel. Toepassing van Eifelgold lavameel verhoogt de bodemvruchtbaarheid. De microbiŽle activiteit in de bodem zal toenemen, waardoor meer voedingsstoffen beschikbaar komen voor de plant. Het bevordert de groei en zorgt voor gezonde en vitale planten, die beter bestand zijn tegen ziekten en plagen. Miljoenen micro-organismen die in een vruchtbare bodem aanwezig zijn, zorgen ervoor dat organisch materiaal in opneembare voedingsstoffen voor de plant worden omgezet. Lavameel bevordert dit proces en het gebruik leidt tot een rijker en evenwichtiger bodemleven, waardoor de gehaltes aan mineralen in de plant verhogen. Lava zorgt voor de humusopbouw in de bodem. Na verloop van tijd worden behandelde bodems lichter om te bewerken. Eifelgold lava bevordert samen met het bodemleven en organische stof de vorming van klei-humuscomplexen en kan de grond nutriŽnten en water beter vasthouden. Een goede bodem is paramagnetisch geladen. Eifelgold lava is een van de best scorende lavasoorten op het gebied van paramagnetisme.
Voordelen:
* puur oergesteentemeel van 100% eifellava
* fijnste maling voor maximale werking
* laagste concentratie zware metalen
* rijk aan mineralen en sporenelementen in een goede verhouding voor de plant
* gecontroleerd op specificaties in RHP substraten
* goedgekeurd door het FBIL

Men heeft vastgesteld dat gewassen die geoogst zijn op met lava behandelde bodems:
* eerder rijp zijn
* hoger gehaltes aan suikers en zetmeel bevatten
* voller van smaak zijn
* langer houdbaar zijn
* minder vatbaar voor ziekten en plagen zijn
* lava slaat zonlicht op als een batterij en geeft die energie door.
Aangezien de landbouwer een kunstenaar moet zijn in het vangen van zonlicht, is lava het ideale produkt om te gebruiken in zijn gewassen.


Toepassingen:
* als bodemverbeteraar in land- en tuinbouw
* als bestrijding van parasieten bij pluimvee
* ter vermindering van voedingsziekten in de veeteelt na toepassing op de bodem
* als toepassing over de voederkuil
* als toepassing in stallen: -minder stank doordat lava een sterke
ammoniakbinder is
-door lava te strooien in stallen komt het in de
mest terecht en later op het land
* compostthee

Zolang we ons voeden met voedsel van een ongezonde bodem, zal de geest het uithoudingsvermogen missen om zich van de gevangenis van het lichaam te bevrijden - Rudolf Steiner

Gepost op 29 Mei 2015