Puur Landelijk bvba - logo_print
Puur Landelijk bvba - logo inloggen    registreren
0 producten Puur Landelijk bvba - facebook
Puur Landelijk bvba - home     >   Blog   >   BODEMVRUCHTBAARHEID een zaak van biologisch denken
Puur Landelijk bvba - BODEMVRUCHTBAARHEID een zaak van biologisch denken Een gezonde vruchtbare bodem vol mineralen & micro-organismen en de gewassen die erop voorkomen leveren een grote bijdrage aan de gezondheid van onze leefomgeving.
Een gezonde bodem is van kapitaal belang voor een duurzame voedselproduktie. Met onze manier van denken en onze produkten proberen we een natuurlijke kringloop te verwezenlijken tussen bodem, plant, dier, mens & kosmos.

Touching Heaven and Earth

Begin 2015 is er een vertaling verschenen van het boek BODEMVRUCHTBAARHEID een zaak van biologisch denken,waarin het belang van BODEM-GEZONDHEID wordt weergegeven.
Hans-Peter Rush was arts van opleiding en deed later bacteriologisch onderzoek. Na contact met Hans Muller begon hij zich toe te leggen op het onderzoek van bodembacterieŽn en zo ontdekte hij het belang van de diverse bacterieŽn in de bodem. Hij ontwikkelde een test om de bodemvruchtbaarheid te meten en schreef in 1964 het boek Bodenfruchtbarkeit, dat nu vertaald is door Peter Van Hoof.
Rush ontdekte de 'kringloop van de bacterieŽn als levensprincipe.' De kringloop der melkzuurvormende bacterieŽn via Bodem-Plant-Dier-Mens spelen een zeer belangrijke rol ter stimulering en/of herstel van het immuunsysteem.
Fernand Verheughe, een pionier in Vlaanderen heeft jarenlang deze test in de praktijk toegepast en zo de relatie tussen bodemvruchtbaarheid en gezondheid gelegd.

Zelf voeren wij Bio-electronische metingen uit volgens de methode van Prof.Louis Claude Vincent Ph EC redoxpotentiaal.Aan de hand van deze resultaten wil ik, samen met Peter Van Hoof, een methode ontwikkelen die gebaseerd is op de Rush-test om de micro-biologie in de bodem te verduidelijken en in de praktijk toe te passen.

Gepost op 31 Januari 2015